Persbericht.
Hilvarenbeek Museumdorp eert Andreas Schotel  in Beekse musea.
Op zondag 9 april om 12.30 uur zal de heer Ryan Palmen, burgemeester van Hilvarenbeek, in het Andreas Schotel Museum in Esbeek de officiële opening verrichten van de Beekse Museumdag aan het begin van het museumjaar 2017. De Beekse museumdag is een jaarlijks initiatief van de 7 Beekse musea, verenigd in de Stichting Hilvarenbeek Museumdorp.
Iedereen is van harte welkom. Bij de opening in het Andreas Schotel museum zijn voor iedereen vouchers beschikbaar, die voor deze zondag gratis toegang geven voor een bezoek aan de deelnemende Beekse musea tussen 13.00 en 17.00 uur.

Meer dan 60 jaar verbleef  Andreas Schotel in de zomermaanden in Esbeek.  De werkende mens in de stad en in de Brabantse land- en bosbouw was voor hem een voortdurende bron van inspiratie. Zo heeft hij in de vorige eeuw de geschiedenis van het Brabantse platteland land in zijn werk vastgelegd. In mei 2009 is het Andreas Schotel museum geopend. Het is gevestigd in het pand van het coöperatieve Café Schuttershof aan de Dorpsstraat in Esbeek. Als verlengstuk van het museum is een wandel- en kunstroute ingericht met sculpturen, etsen, aquarellen en het zomerhuisje van Schotel. Het omvangrijke oeuvre van Schotel is in zijn geheel in bezit van het Esbeekse museum, zowel zijn Brabantse als zijn Rotterdamse werk. Zijn ‘schoongedrukte’ ets neemt binnen de etskunst een geheel eigen plaats in.
De tentoongestelde thema’s van Andreas Schotel;
Museum de Dorpsdokter; moeder en kind
De Beekse toren; gezicht op Hilvarenbeek
Kermismuseum; circus